Μια νέα περιπέτεια ξεκινά! Ανοίξτε την πύλη του ψηφιακού κόσμου για άλλη μια φορά!

Έχοντας καιρό την ιδέα για ένα ελληνικό Blog που θα αφορούσε τα Digimon και μόνο, πήρα την απόφαση και το δημιούργησα τον Ιούλιο του 2013. Σκοπός του είναι να κρατήσει ζωντανά τα Digimon στην Ελλάδα μέσα από όλα τα νέα που ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση, την πορεία της συλλογής όλων των επεισοδίων με την ελληνική μεταγλώττιση και ότι άλλη fanmade δουλειά αφορά τα Digimon και το franchise τους. Η ενημέρωση σας μπορεί να γίνεται επίσης και από την σελίδα του facebook που μπορείτε να την βρείτε στο αριστερό μέρος του blog.
Από το 2019 και ύστερα το blog παραμένει ανενεργό στην δημοσίευση νέων και ενημερώνεται μόνο σε ότι αφορά τηλεοπτικό υλικό, δηλαδή σειρές anime, ταινίες κλπ. Περισσότερη ενεργή παραμένει η σελίδα μας στο Facebook και το κανάλι μας στο Discord όπου και σας περιμένουμε για μια πρώτη γνωριμία και γενικές συζητήσεις.
Τέλος, συνίσταται να εξερευνείτε το blog στην Desktop έκδοση και με τον browser Opera, έτσι ώστε να σας είναι πιο εύχρηστο, χωρίς κάποια τυχόν παράλειψη περιεχομένου, όπως για παράδειγμα είναι τα λογότυπα των σειρών που σας μεταφέρουν σε αυτές με ένα κλικ, τα οποία και βρίσκονται στην αριστερή στήλη και έχοντας συνέχεια ενεργοποιημένο κάποιο vpn.

Με αγάπη, ο διαχειριστής του Blog, Neropsalidas!

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

[Digimon Story Cyber Sleuth Hacker's Memory] Το Review Της Σελίδας Μας

Το review της σελίδας μας για το Digimon Story Cyber Sleuth Hacker's Memory είναι εδώ.

Ήρθε ο καιρός μετά από έναν χρόνο να ξανά επισκεφτούμε τον Ψηφιακό Κόσμο μέσω του Playstation μας! Μετά την επιτυχία του Digimon StoryCyber Sleuth όλοι οι φαν ήθελαν ένα ακόμα παιχνίδι που θα μας ταξίδευε σε μια (όχι και τόσο) μακρινή εκδοχή του Τόκιο και να δούμε τι άλλο μπορεί να προσφέρει ο τίτλος.
Σε όλα τα JRPG το βάρος πέφτει πάντα στον πρωταγωνιστή για να σώσει την κατάσταση. Τι γίνεται όμως όταν ένας…κομπάρσος (!) αναλαμβάνει κάποιες υποχρεώσεις και τα γεγονότα απαιτούν να δράσει ως…ήρωας; Αυτό είναι το θέμα του νέου παιχνιδιού Digimon Story: Cyber Sleuth: Hackers Memory. Κάτι που δεν συμβαίνει συχνά και είναι αρκετά έξυπνη επιλογή από την Media Vision και την Bandai Namco.

Σενάριο
Βρισκόμαστε στο μέλλον όπου η Εικονική Πραγματικότητα είναι κάτι συνηθισμένο και συνδεδεμένο με την καθημερινότητα. Τι συμβαίνει όμως όταν η «ψηφιακή» σου ταυτότητα σημαίνει το τέλος της πραγματικής σου ταυτότητας; Είναι ένα από τα ερωτήματα που δημιουργούνται καθώς παίζεις το παιχνίδι. Τόσο ο κεντρικός χαρακτήρας όσο και η συμπρωταγωνίστρια, Erika, έρχονται αντιμέτωποι με αυτό το ερώτημα, ο καθένας από διαφορετική σκοπιά. (no spoilers)
Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής είναι ο Keisuke Amazawa (ή όπως εσείς θέλετε), ένας μαθητής λυκείου που τον έδιωξαν από το σχολείο επειδή ο λογαριασμός του ΄δέχθηκε επίθεση από χάκερς και τον έκλεψαν. Και τον έδιωξαν επειδή χωρίς λογαριασμό δεν έχει ταυτότητα. Βλέποντας την ζωή του να διαλύεται, γίνεται χάκερ για να πάρει πίσω τον λογαριασμό του αλλά και την ζωή που του έκλεψαν ταυτόχρονα. Τα Digimon όπως γνωρίζουμε από τον προηγούμενο τίτλο, θεωρούνται «προγράμματα» που χρησιμοποιούν οι χάκερ για να κάνουν την δουλειά τους. Παρ’ όλα αυτά όπως ξέρουμε, η αλήθεια είναι αρκετά μακριά από αυτό. Ο Κεισούκε δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι αυτού του κόσμου, ένας κομπάρσος όπως είπαμε, δεν είναι ο εκλεκτός ήρωας. Είναι ένας άνθρωπος που πασχίζει να ζήσει απλά χωρίς όλα αυτά που γνωρίζουμε από τους ήρωες των JRPG.
Αποτέλεσμα εικόνας για digimon story cyber sleuth hacker's memory scenario
Για το σενάριο δεν θα μιλήσουμε περισσότερο για να μην κάνουμε Spoilers αλλά εχει αρκετό ενδιαφέρον αν και αργεί η εξέλιξη του, όπως και στον προηγούμενο τίτλο. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η επιλογή ενός άκυρου χαρακτήρα για πρωταγωνιστή μιας και ο ίδιος δεν έχει την συμπεριφορά του «κεντρικού ήρωα» και παραμένει ανάλαφρος και καθημερινός.

Gameplay
Το gameplay του παιχνιδιού είναι όπως ακριβώς θα περιμέναμε λόγω του προηγούμενου τίτλου. Ταξιδεύουμε σε διάφορα ψηφιακά μπουντρούμια (dungeons) και πολεμάμε Ντίτζιμον στο διάβα μας, καθώς εκπαιδεύουμε και βρίσκουμε τα δικά μας. Οι μάχες είναι turn-based όπου βασίζονται στην στρατηγική και στην εκμετάλλευση των τύπων και ειδών που έχουν τα Digimon. Τίποτα καινούριο εδώ, ήταν αρκετά solid και στον προηγούμενο τίτλο, οπότε γιατί να χαλάσεις κάτι που είναι ήδη καλό;
Αποτέλεσμα εικόνας για digimon story cyber sleuth hacker's memory gameplay
Στο παιχνίδι υπάρχουν πάνω από 300 Ντίτζιμον (και μερικά άλλα που προστίθενται μέσω update λόγω υψηλών απαιτήσεων). Η συλλογή και η εκπαίδευση τους είναι κάτι το εθιστικό, ειδικά όταν θα θέλεις να έχεις τα «διάσημα» Ντίτζιμον στην ομάδα σου όπου θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να τα αποκτήσεις.
Παρ όλα αυτά ότι ίσχυε για το Cyber Sleuth ισχύει και τώρα. Τα μπουντρούμια είναι εξαιρετικά ίδια και άδεια.  Επίσης μερικά μέρη από το παλιό παιχνίδι επιστρέφουν κάτι που δημιουργεί το αίσθημα της «τεμπελιάς» από τους Developers, αν και δικαιολογείται μιας και το παιχνίδι λαμβάνει χώρα παράλληλα με το παλιό παιχνίδι.
Στον Online τομέα δεν υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο. Συνδέεσαι και παλεύεις με τις ομάδες σου με τυχαίους παίκτες αν επιλεχθεί η ranked επιλογή, και με φίλους σου για φιλικούς αγώνες.
Σχετική εικόνα
Αντί επιλόγου
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που συνάντησα στο παιχνίδι είναι ότι οι εταιρείες παραγωγής θεωρούν πως όσοι αγοράσουν το Hackers Memory θα έχουν παίξει και το παλιό παιχνίδι. Κάτι που οδηγεί σε συγχύσεις και πιθανότατα ο νέος παίκτης απλώς να μην καταλαβαίνει τι γίνεται και να του φαίνονται αδιάφορα τα γεγονότα και οι παλιοί χαρακτήρες που εμφανίζονται ανά καιρούς.  Παρ’ όλα αυτά το παιχνίδι δίνει μεγάλη προσοχή στους νέους χαρακτήρες και τους αναπτύσσει υπέροχα. Κάποια στοιχεία στα μπουντρούμια είναι εξαιρετικά και η συλλογή και εκπαίδευση των Ψηφιακών Πλασμάτων στην πρώτη θέση. Πρόκειται για ένα καλό παιχνίδι μα υπάρχει ο κίνδυνος να περιοριστεί το κοινό του μόνο σε αυτούς που έχουν παίξει τον προηγούμενο τίτλο.
Βαθμολογία: 8/10
Αποτέλεσμα εικόνας για digimon story cyber sleuth hacker's memory scenario
Θετικά:
-Υπέροχη προσέγγιση χαρακτήρων και επιλογή κεντρικού πρωταγωνιστή
- Πληθώρα πλασμάτων για εκπαίδευση και συλλογή
-Όμορφα γραφικά
Αρνητικά
-Εξαιρετικά ίδια περιβάλλοντα στα dungeon και ανακύκλωση παλιών περιοχών από το παλιό παιχνίδι.
-Απαιτητική η γνώση του προηγούμενου παιχνιδιού για την πλήρη κατανόηση του Hacker's Memory.
Σχετική εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου